Výlet do Lesoparku s rozhlednou U Jakuba  

Dnešní sobotu jsme podnikli první letošní klubácký výlet.   Vypravili jsme se   k   Valtínovu na území tzv. České Kanady  do Lesoparku s rozhlednou U Jakuba.   Kvůli dešti jsme termín zájezdu  museli  o týden posunout.   Vytrvalý déšť minulé soboty  tentokrát vystřídaly  téměř tropické  teploty.  Ty nám však náladu nezkazily. 

Po vystoupení z autobusu  téměř všichni vystoupali  na zdejší dominantu - rozhlednu U Jakuba.  A  byl to pro některé výkon téměř heroický.  Ten kdo dokázal překonat strach z výšek či neznáma, opravdu zaslouží  velký obdiv.   Z vrcholu rozhledny jsme shlédli  zdejší převážně lesnatou  krajinu.  Nahlédli jsme i do Rakouska.  

V areálu pod rozhlednou si pak každý našel něco pro sebe.  Prozkoumali jsme přírodní bludiště s dřevěnými plastikami a s perníkovou chaloupkou.  Odvážnější se vydali do podzemní tajné chodby s kostlivcem, padlou děvou  a pavoučí havětí.  Děti využily  zdejší  herní atrakce.  

Velká část z nás se vydala na stezku vedoucí ke skále se skutečně nezvyklým, dalo by se říci až neslušným názvem.  Kdo by nechtěl vidět skalní útvar nazývaný "Čertova prdel".  Přesvědčit se,  zda název odpovídá skutečnosti, znamenalo zdolat  náročný terén s dosti velkým převýšením.   Takže každý, kdo zdolal třeba i jen část stezky, podal vynikající výkon.   A zda skála odpovídá svému názvu - posuďte sami - viz foto.  

Domů jsme se vraceli hodně unaveni, ale  spokojeni.  Jen  nás trochu nebo možná i dost vyděsil  pohled na okolní suchem a kůrovcem devastované  lesy.  

                                                                                                                                                  

 

                                                                                  
                      27.června - Výlet do Lesoparku u Jakuba                                                                                        

                                                                                                                                                                                 

Webové stránky zdarma

Nepřihlášený