VÝLET  DO  PLZEŇSKÉ  TECHMANIE

V sobotu 18. června   jsme navštívili, už podruhé v historii klubu,   plzeňskou Techmanii .   

V obrovské hale Techmanie nás čekala spousta interaktivních exponátů,   na kterých jsme si hravou formou mohli vyzkoušet, jak funguje svět  kolem nás.  Přesvědčili jsme se,  že i ve škole pro nás někdy otravné předměty, jako je fyzika či chemie, mohou být ohromným dobrodružstvím.   Malý příklad za všechny.  Pár kroků  po šikmé ploše téměř    každého  z nás vyvedl  řádně  z rovnováhy.

Mužská  část výpravy ocenila  právě zde probíhající ukázky záchranného   integrovaného systému.  Především ukázkami práce policejní  zásahové jednotky byli pánové a   kluci  nadšeni.  

Poslední půlhodinu před odjezdem domů se mnoho z nás zúčastnilo komentované projekce hvězdné oblohy v místním planetáriu.   Dozvěděli jsme se zde   mnoho   o hvězdách, souhvězdích i naší Galaxii.  Během pár minut jsme doletěli ze Země na Měsíc. Na  samý závěr jsme se vydali na fascinující letz naší domovské Mléčné dráhy  do  vzdálených galaxií.  

Cesta vesmírným prostorem k cizím galaxiím   nám trvala několik málo minut.  Na  cca 130 kilometrů domů do Tábora nestačily  ani dvě   hodiny.   Vše je  relativní.

 Coby "účastníci zájezdu"   jsme byli s výletem velice spokojeni.  Přesto jsme se  shodli,  že vyhrazené čtyři hodiny  na prohlídku  tak zajímavé expozice je málo, a že by to stálo  v budoucnu si návštěvu Techmanie zopakovat.  

Tento zájezd jsme mohli uskutečnit i díky dotaci města Tábora.

 

          

            18. června - návštěva plzeňské Techmanie


 


 

 

Webové stránky zdarma

Nepřihlášený